Ska du investera i nya fönster är 3 glasfönster det som gäller. 3 glasfönster kan till exempel ha argongas insprutat mellan de olika glasskivorna vilket hjälper till att göra fönsterna mer energisnåla. På så vis kan alltså en smart fönster investering på sikt även synas på elräkningen.

När du ska välja vilken typ av fönster du ska köpa kan du såklart alltid välja att köpa konventionella fönster tillverkade i glas. Någonting annat som dock stigit i popularitet de senaste åren är fönster tillverkade i PVC som förutom att ha samma egenskaper som du får med fönster tillverkade i glas, även är mer energisnåla och med en lägre prisklass.

PVC-fönster kräver även mindre underhåll än vanliga glasfönster, med detta menas helt enkelt att de inte behöver målas om, något som till exempel kan behövas göras med fönster tillverkade i glas. Det enda egentliga underhållet som behövs göras på PVC-fönster är borttagning av eventuella fläckar och rengöring av fönsterytan, något som bäst löses med hjälp av ljummet vatten och såpa. För de mer dryga fläckarna fungerar diskmedel också bra, man ska dock komma ihåg att aldrig använda kemikalier på PCVn då detta kan skada fönsterytan. Investera i PVC-fönster redan idag.

3 glasfönster