Conditioner, eller balsam som det heter på svenska, ger håret den näring och viktiga ämnen det behöver. Ett schampo rengör håret och ser till att det luktar fräscht och rent, men balsam gör att håret faktiskt är fräscht och friskt.

Att använda schampo är oftast en god idé då det, förutsatt att schampot är av ett respektabelt märke, tar bort smuts och döda celler. Men att bara applicera schampo utan någon efterbehandling med balsam kan i värsta fall vara skadligt. Håret behöver balsam. Det skyddar hårets ytterskikt från varmt klimat eller annan miljöpåverkan och gör det dessutom enklare att styla och fixa. Och kom ihåg, är du nöjd med ditt hår så brukar det också vara bra för själen!

Ju mer hår du har desto viktigare blir det med balsam. Att håret behåller en naturlig fuktighet är inte självklart, allra minst för vissa specifika hårtyper, och ett bra balsam hjälpa till att återfukta håret.

Ett schampo som kan göra underverk för ditt hår

Några exempel på näringsämnen som kan hittas i balsam och som kan göra underverk för ditt hår är keratin, kokossmör och bergamott. Alla dessa ingredienser återfinns i Kevin Murphys conditioner.

Kevin Murphy är ett av världens mest respekterade hårvårdsmärken, som i många år erbjudit näringsstarka produkter för alla typer av hårsorter. Vad gäller återfuktning, att ge håret glans och utredande effekter för håret finns inte många bättre alternativ än balsam från Kevin Murphy.