Många drömmer om ett ställe där de kan ta en paus från vardagen och ägna sig åt aktiviteterna som de älskar. För många landar valet att bygga en egen fjällstuga. En fjällstuga finns i många olika modeller och utföranden och du kan själv välja vilka tillval du vill ha – torkskåp, skidskåp, bastu, braskamin, ryggåstak, Fjällstugor är byggda av hög kvalitet för att det ska stå emot naturens krafter. Du kan välja att bygga en stor fjällstuga och dela den med en annan familj för att minska kostnaderna eller så kan du hyra ut den andra delen för att få en lägre månadskostnad. Du kan välja att bygga en traditionell fjällstuga som anammar det gamla utseendet med timmerpanel med ett handbilat utseende, snickarglädje och inredning i allmogestil. Eller så kan du välja en mer modern design med stora fönsterpartier, högt i tak och öppen planlösning där alla kan ingå i gemenskapen.
Där kan du sitta och njuta framför brasan med en kopp varm choklad och vänta på att bastun ska värmas upp.

När du väljer platsen för din stuga kan det vara bra att ha en del saker i åtanke:

  • Är läget rätt? Om du vill utnyttja stugan fullt ut så kanske det är jobbigt att behöva knata upp för backen på sommaren om du väljer att ha den skidnära.
  • Är det nära till service och matbutiker? Ibland vill man kanske ta en sväng förbi Apoteket för att köpa huvudvärkstabletter eller äta ute när man inte orkar laga mat.
  • Hur nära är det till skidbacken? Man vill inte sitta flera timmar i en bil för att kunna åka skidor eller vandra.
  • Om du köper en färdig fjällstuga så är det viktigt att du faktiskt ser stugan innan du köper den, detta för att undvika obehagliga överraskningar som att taket regnar in eller mögel i sovrummet.

bygga fjällstuga