I västra Skåne ligger det vackra området Bjäre. Bjärehalvön har blivit ett populärt resmål och det finns många anledningar att besöka. På halvön finns något för alla, oavsett om man är intresserad av stadsliv, natur eller sol och bad.

Bjärehalvöns natur är unik. Här blandas kargt dramatiska klippor och berg med lummig grönska och grönområden. Eftersom området inte är särskilt stort väljer många att vandra runt halvön. En promenad på Bjärehalvön är en härlig upplevelse för båda små och stora. Glöm inte kameran!

Vandring i Bjäre – en komplett naturupplevelse

Det är få platser som erbjuder samma variation i natur som Bjärehalvön. Här finns klipporna mot havet med många grottor. Det är lätt att bli fascinerad över hur vatten och istider under tusentals år har gett landskapet dess former. Här finns också skogar, en av de mer populära att besöka ligger i Axelstorp.

Är man badsugen är Bjärehalvön rätt plats att vara på. Kusten är aldrig långt bort. Vejbystrand är en kustort med långa stränder dit många väljer att spendera en heldag vid stranden. Framåt kvällen kan man vandra in till samhället Vejbystrand för en mysig middag.

Mycket att göra på Bjärehalvön

En anledning till att många väljer att åka till Bjärehalvön är för att vandra i naturen. Men när man är på Bjärehalvön har man aldrig lång till ett levande stadsliv och fartfyllda aktiviteter. Närheten till Båstad gör det enkelt att åka in till stan för att äta gott, dansa eller shoppa. Variationen av stad och natur är den främsta anledningen till att många väljer att vandra runt på Bjärehalvön.